Siakap steam lemon
Siakap steam lemon

Lagi mencari ide resep siakap steam lemon yang unik? Cara menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal siakap steam lemon yang enak harusnya sih memiliki aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Siakap stim lemon, menu favourite Che Nom sekeluarga….menu ni mudah, sihat dan sesuai Dulu Che Nom dah pernah share resepi siakap steam limau, kaedah nya berbeza dengan kali ni sebab yg. Siakap stim lemon, menu favourite Che Nom sekeluarga. Dulu Che Nom dah pernah share resepi siakap steam limau, kaedah nya berbeza dengan kali ni sebab yg ni semuanya kita kukus sekaligus.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari siakap steam lemon, pertama dari jenis bahan, kedua pemilihan bahan segar sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan siakap steam lemon enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan siakap steam lemon sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa membuat Siakap steam lemon memakai 12 bahan dan 2 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Siakap steam lemon:
  1. Siapkan Ikan siakap separuh(gamak makan kuat buat pi sekoq)
  2. Ambil Lemon 1 biji
  3. Siapkan 2 batang Serai
  4. Ambil Bawang merah kecil satu
  5. Sediakan 2 ulas Bawang putih
  6. Gunakan Halia sikit
  7. Sediakan Daun sup dan daun bawang
  8. Gunakan Brokoli bunga kubis
  9. Gunakan Lada benggala
  10. Siapkan Serbuk lada hitam
  11. Sediakan Sos tiram
  12. Ambil Serbuk cukup rasa dan sedikit garam gula

Ikan siakap - Ikut korang nak guna berapa ekor. Bila dah naik bau tu, masukkan ikan dan perahkan lemon dan letak beberapa hirisan lemon di atas. Resepi Siakap Stim Lemon yang sedah dan cepat untu. k di sediakan, menggunakan lemon sebagai bahan utama untuk menambahkan lagi rasa segar ikan apabila distim Oleh : Che' Nom Masa. Moh Kite Masak Ikan Siakap Stim Lemon Ala Thai Stim Limau Resepi Youtube.

Langkah-langkah menyiapkan Siakap steam lemon:
  1. Kalau nak berkuah banyak…better hampa bancuh sos dia(sos tiram,serbuk lada hitam,serbuk cukup rasa,garam dan gula,sedikit air)gaul smpai sebati…sebelum steam ikan tu tuangkan sos tersebut…baru masukkan serai dititik..segala bawang dan halia mayang…perah lemon…last dh siap tabur daun sup daun bawang
  2. Kalau x nak berkuah sgt…sos tiram tu hampa celet2 kat ikan tu..tabur perasa sesedap rasa..tabur segala benda yg hampa nak bubuh..perah lemon…steam kan…siap angkat….kalau nak nmpak cntik aku syorkan hampa rebus half cook dlu vege…tak la layu masa steam nnti… last dh siap tabur daun sup daun bawang #takeiteasy

Nak melihat saya masak secara live dalam video? Jom tonton di Youtube Channel Papaglamz TV. Jangan lupa subscribe, like dan komen ya.!! #MasakWithHausboom - Ikan Siakap Steam Lemon Tak tahu nak masak apa harini? Cuba la try recipe ni dengan Hausboom Lemonade! Resepi Cikgu Ani: Siakap Stim Limau via resepicikguani.blogspot.com. О steam поддержка. Установить Steam.

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Siakap steam lemon yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!