Wrap Tampal Ayam Bakar Sos Lada Hitam Monster
Wrap Tampal Ayam Bakar Sos Lada Hitam Monster

Anda sedang mencari inspirasi resep wrap tampal ayam bakar sos lada hitam monster yang unik? Cara menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal wrap tampal ayam bakar sos lada hitam monster yang enak harusnya sih memiliki aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari wrap tampal ayam bakar sos lada hitam monster, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan wrap tampal ayam bakar sos lada hitam monster enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian istimewa.

Wrap Tampal Ayam Bakar Sos Lada Hitam Monster. Tentang Aku: Resepi Ayam Bakar Madu via aznanie.blogspot.my. Blog Cik Ina Do Do Cheng: Ayam Panggang Black Pepper via Resepi Basil Pesto Pasta (selasih) Dengan Ayam Panggang via www.bellajamal.com.

Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan wrap tampal ayam bakar sos lada hitam monster sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa membuat Wrap Tampal Ayam Bakar Sos Lada Hitam Monster menggunakan 25 bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam pembuatan Wrap Tampal Ayam Bakar Sos Lada Hitam Monster:
  1. Gunakan Sediakan Wrap :
  2. Ambil 2 keping QUINOA MISSION WRAP
  3. Ambil 2 keping CHIA MISSION WRAP
  4. Siapkan 4 biji telur
  5. Ambil Ayam Bakar :
  6. Gunakan 3 keping dada ayam
  7. Ambil 4 sudu besar sos bbq
  8. Ambil 1 sudu teh lada sulah
  9. Siapkan Bahan Sos Lada Hitam :
  10. Siapkan 1/2 tin sup cendawan
  11. Sediakan 2 kiub ayam
  12. Siapkan 1 labu bawang holland
  13. Siapkan 1 sudu besar lada hitam biji - ditumbuk
  14. Gunakan 1 sudu besar lada hitam berperisa
  15. Ambil 1 sudu besar mentega
  16. Sediakan 1 1/2 cawan air panas
  17. Siapkan 4 sudu besar kicap lemak manis atau secukupnya
  18. Ambil 2 sudu teh tepung jagung - untuk pekatkan sos
  19. Sediakan Bahan Salad :
  20. Siapkan 1/4 biji kubis ungu - dihiris halus
  21. Siapkan 1/2 biji lobak merah - disagat
  22. Sediakan 1/2 biji timun jepun - disagat
  23. Siapkan 1 biji tomato
  24. Siapkan 5 sudu besar mayonis
  25. Gunakan 2 pokok daun salad

Saya sendiri pun kadang-kadang tak tahu nak masak apa walaupun hanya untuk di makan sendiri. Coba buat iga bakar lada hitam untuk sajian keluarga di rumah. Selain itu, buang pula bagian selaput lemaknya supaya iga tidak alot saat matang nanti. Ayam kari, ayam bakar, ayam goreng, ayam goreng kunyit, ayam goreng kunyit daun kari, ayam goreng berempah, ayam bakar lada hitam.

Cara menyiapkan Wrap Tampal Ayam Bakar Sos Lada Hitam Monster:
  1. Penyediaan Ayam Bakar : - Satukan ayam dengan sos bbq dan lada sulah bakar hingga ayam masak, sejukkan.
  2. Penyediaan Wrap Tampal : - Pecah sebiji telur kocokkan, tuang telur dalam kuali yang telah disapu dengan sedikit mentega, terus letak roti wrap di atasnya supaya telur elok melekat seperti ditampal. Angkat dan ketepikan dahulu.
  3. Penyediaan Sos Lada Hitam : - Panaskan mentega hingga cair, tumis bawang hingga layu kemudian masukkan sup cendawan bersama dengan air dan kiub ayam kacau dan biar mendidih sambil dikacau.
  4. Kemudian masukkan kicap, lada sulah sesuaikan rasa, jika ada yg kurang boleh tambah ikut selera. Akhir sekali masukkan bancuhan tepung jagung untuk pekatkan sos dan diikuti lada hitam yang ditumbuk kacau sekata, siap.
  5. Penyediaan Salad : - Satukan semua bahan salad di atas kecuali salad daun. Sebatikan semua dengan mayonis.
  6. Ambil sekeping roti wrap tampal letak daun salad, diikuti ayam bakar, sos lada hitam di atasnya dan letak hirisan tomato lipat dua, siap sedia dinikmati. Saya hias watak monster the claw.

Kali ini kena giliran ayam bakar dengan sos lada hitam pulak. Menu ni main hentam keromo je. CARA MASAK Masak semua bahan dan tuangkan atas ayam. Tayang dulu dinner kami malam ahad baru-baru ni.ayam bakar berempah dgn sos lada hitam dan coleslaw. Dah plan nak buat ayam bakar week end hari tu.dari hari Sabtu,tgh hari pergi kenduri.mlmnya masak ringkas aja.

Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan wrap tampal ayam bakar sos lada hitam monster yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!