Siakap goreng
Siakap goreng

Anda sedang mencari inspirasi resep siakap goreng yang unik? Cara menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal siakap goreng yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari siakap goreng, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan siakap goreng enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan spesial.

Siakap goreng ~ Resepi Siakap Goreng Sos Plum rasanya sungguh sedap sekali. Cuci bersih lumur garam kemudian lumur dengan tepung jagung. Resepi Siakap Goreng Sos Plum, rasanya sungguh sedap sekali.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah siakap goreng yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Siakap goreng menggunakan 5 bahan dan 2 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Siakap goreng:
  1. Siapkan 2 ekor ikan siakap
  2. Ambil 1 sdk serbuk kunyit
  3. Gunakan 1 sdk garam
  4. Sediakan 1 sdb tepung gandum
  5. Siapkan Minyak untuk menggoreng

SETIAP kali ER membeli ikan siakap, Yaya pasti akan bertanya, "Bonda nak masak apa siakap tu?". "Masak stim la. apa lagi." huhu. Menu tengahari tadi.resipi cedok dr dapur ummi kuantan.actually resipi nih guna ikan siakap kukus tp kita tukar jadi siakap goreng.resipi asal dr chef tersohor norzailina nordin.memang marbeles!!! jom. Disinilah terhidang juadah siakap goreng rangup sedap bersama pemandangan pantai kearah kepulauan singapura DI kedai makan rahmat. Ikan siakap lagi kan., sampai dah tak tau nak masak apa.

Langkah-langkah menyiapkan Siakap goreng:
  1. 👉Siang..basuh dan rendam ikan dengan air limau 1/2 jam - 👉Bilas ikan..kemudian taburkangaram,serbukkunyit dan tepung gandum..gaul sebati - 👉Panaskan minyak…
  2. Goreng ikan seperti biasa..terbalikkan setelah sebahgiannya elok garing… - Siap untuk dihidang😁

Jadi semalam belek belek majalah RASA ada satu resepi yang simple dan semua bahan ada kat rumah. Sedap gak, kira tak rugi mencuba. Lepas goreng ikan siakap as usual, keluarkan minyak goreng yang banyak tu and tinggalkan sikit habuan nak menumiskan. PenulisresepimudahKategoriIkanMasakanHidangan Malam, Hidangan Tengah HariKaedah MasakanGoreng, Tumis. Walaupun menu simple tapi tetap berselera dan sedap.

Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan siakap goreng yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!