Resepi Kek Marble Sukatan Cawan

Resepi Kek Marble – Saya memang peminat mentega atau marble atau kek kek dan padat. Saya tidak suka span sama sekali. Ia adalah masa yang lama tidak membakar kerana saya kini lebih berhati-hati dengan pengambilan tepung walaupun alergik dah hilang. Tidak ada apa-apa, takut bahawa ia diulang lagi kerana pemeriksaan alahan menunjukkan saya alahan dengan tepung gandum atau jenis ramuan yang dibuat dari tepung dan yis.

Resepi Kek Marble
Gambar Kek Marble

Tetapi apabila ia datang kepada marmar dari internet yang benar-benar menarik, saya menjadi sangat mengagumkan untuk membuat kek marble. Lebih banyak lagi untuk membaca apa yang ditulis bahawa dia juga suka kek lembap dan berminyak seperti saya. Walaupun saya telah menguji banyak resepi Kek Butter, Marble’s Kek dan Kek Vanilla lembap dan suka dan menyimpan citarasa saya, tetapi tidak bermakna saya tidak perlu mencuba resepi lain.

Kuasa ini disediakan oleh anak saya,  yang kini sedang bercuti sekolah lama. Ini juga merupakan kali pertama untuk mengumumkan Wilton bundt jenama yang dihantar kepada Encik Shahrol dan isterinya semasa berkhidmat di AS. Terima kasih kepada mereka kerana ingin membeli sebuah bundt yang telah lama menjadi mimpi hati.

Resepi Kek Marble

Untuk menambah keindahan kek marble ini, saya meletakkan pewarna merah jambu pada warna kek prinsip. Bukan hanya cantik pada penampilan dan penampilan tetapi juga perasaan yang sangat menyeramkan dan lembab yang benar-benar memenuhi selera saya untuk sekeping mentega atau kek keking marble. Wallaaa Bestnyer. Syukurlah kerana masih memberi saya kesempatan untuk menikmati kegemaran. Alhamdulillah. Resepi perkhidmatan Jom di bawah.

Bahan bahan :

 • 250 gram butter jenama Anchor
 • 2 cawan tepung naik sendiri
 • 220 gram gula kaster
 • 4 biji telur gred A – saya guna saiz sederhana
 • 1 sudu besar ovellate
 • 1 sudu besar esen vanilla
 • 2 sudu besar susu segar
 • 1 sudu besar choc emulco
 • 1 sudu besar serbuk koko
 • Sedikit pewarna pink

Cara memasak :

 1. Putar mentega dan gula sehingga bunga, masukkan vanila dan ovallate oven putar lagi.
 2. Masukkan telur satu demi satu sambil terus bermain sehingga bunga. Masukkan tepung sedikit demi sedikit, selang seli dengan susu segar, giliran sehingga campuran semua sebati.
 3. Dibahagikan kepada dua bahagian. Masukkan satu bahagian dengan pewarna merah jambu. Ia juga mungkin jika anda mahu menggunakan warna hijau atau apa warna yang dipilih. Setiap kali untuk coklat, masukkan emulco dan serbuk koko, huru-hara.
 4. Letakkan campuran ke dalam hidangan penaik yang telah dilairkan mentega sebentar-sebentar antara merah jambu dan coklat.
 5. Dibakar selama 45 minit atau lebih masak masak di atas ketuhar. Apabila masak, boleh terus mengeluarkan dari ketuhar untuk mengekalkan kelembapan.
 6. Nasib baik …. Haa cer melihat gambar di bawah. Gust dan lembap. Selepas sehari kek akan lebih lembab.

Leave a Comment