Resepi Cempedak Goreng Rangup Tahan Lama

Resepi Cempedak Goreng Rangup – Saya tersenyum kepada diri saya sendiri untuk mengingati lelaki yang menjalankan kerja seharian, kadang-kadang berfikir dan bertindak seperti robot tanpa menggunakan apa-apa untuk dibicarakan. Tetapi betul … kami sentiasa melepaskan peluang untuk membantu orang yang mengalami kesusahan. Untuk apa? Kerana kita melihat ke bawah pada bab ganjaran. Ya perkara yang tidak kelihatan di mata. Jika berlian emas, ia dapat dilihat dan disentuh.

Mengingati pesanan bos saya terlebih dahulu. Apabila berurusan dengan manusia, terdapat banyak masalah kerana masalah antara satu sama lain tidak sama. Perhatikan bos saya, jangan cari seribu sebab untuk menolak sebaliknya mencari seribu cara untuk membantu. Haa ingat pesanan ini tahu. Hahaha. Apabila kita memudahkan hal ehwal manusia, Tuhan akan memudahkan urusan kita. Di samping bekerja, ganjaran juga boleh.

Resepi Cempedak Goreng Rangup
Gambar cempedak goreng rangup

Hari ini saya nong kongsikan resipi goreng cempedak rangup. Cempedak yang diberikan oleh rakan-rakan dan jiran-jiran kita Encik Hasbullah dan Puan Kartina yang juga pemangkasan pangkalan cempedak mereka di kampung. Saya terpaksa bertanya kepada Cik Cik Google bagaimana mengikis buah cempedak untuk memasak dengan cepat. Dah tidak sabar untuk menikmati cempedak goreng.

Resepi Cempedak Goreng Rangup

Resipi yang saya pelajari dari Vida Beauty, Dato Seri Vida memang berbeza. Krap krap krap memecahkan saya kepada apa yang Dato Seri Vida dipanggil keropok. Jika anda tahu bagaimana untuk mencuba memasak sendiri. Resipi perkhidmatan Jom di bawah …

Bahan bahan :

 • 2 senduk tepung beras
 • 1/2 – 1 senduk tepung gandum
 • 1 sudu besar tepung jagung – opsyenal
 • 1 sudu besar butter
 • 1 biji telur
 • Sedikit serbuk kunyit
 • Secubit gula
 • Garam
 • Air secukupnya

Cara memasak :

 1. Gabungkan semua bahan di atas dan rentang dengan sedikit air. Sedia untuk digunakan. Goreng dengan banyak minyak dan sangat panas.
 2. Dip cempedak atau apa-apa lagi ke dalam tepung dan gula-gula goreng. Angkat ketinggian tinggi untuk menghasilkan banyak keropok keropok dan skru segar.
 3. Hidupkan dan angkat. Tos di atas kertas dapur. Bersedia untuk dinikmati.

Sekian dan Terimakasih.

Leave a Comment